Jak vyčistit nádobí z litiny? Litinovou pánev nebo hrnec můžete vyčistit pomocí obyčejného stolního oleje.
Na čištění v kuchyni použijte:
Čištění litinového nádobí
- Nádobí nejprve umyjeme horkou vodou.
- Nepoužíváme mycí prostředky ani kovové náčiní.
- Pokud je povrch silně znečištěný, nalijeme do vnitřku litinového nádobí zhruba 200 mm stolního oleje.
- Vložíme do trouby na cca 15 minut. Teplotu nastavíme přibližně na 150 °C.
- Po vypaření oleje vnitřek vytřeme papírovou utěrkou.
TIP na profesionální přípravky pro čištění v kuchyni
Přípravek Cleamen 210 gastron 1 l odstraňuje nečistoty a mastnotu ze všech druhů povrchů v kuchyni včetně nerezových a laminátových povrchů. Má silný odmašťovací efekt, takže s ním vyčistíte i digestoře.
Připáleniny na sporáku nebo troubě odstraníte přípravkem Cleamen 240 na trouby a grily 1,1 kg.
- Přípravek můžete aplikovat při silném znečištění neředěný nebo v případě běžného znečištění jej zřeďte dle návodu na etiketě.
- Naneste přípravek Cleamen 210 gastron 1 l ze vzdálenosti asi 20 cm na čištěný povrch. Můžete použít i zpěňovač, který z tekutého prostředku vytvoří pěnu, která na povrchu působí delší dobu a nestéká ze svislých ploch.
- Nechte chvíli působit.
- Poté setřete rozpuštěné nečistoty mikrovláknovou utěrkou.
- Na houževnaté nečistoty a mastnotu můžete použít kartáček nebo čistící ruční pad (abrazivní horní vrstva mycích houbiček na nádobí).
- Povrch omyjte čistou vodou.